Ungurii sunt liberi să plece!

Standard

Doar ce am văzut un videoclip pe youtube cu un băiat ungur ce încerca să arate ceva; impertinența românilor care refuză să învețe maghiara.
Mi se pare culmea nesimțirii și culmea tupeului să vii într-o țară străină cu pretenția ca cei de acolo să-ți cunoască limba, iar tu ca idiotul să refuzi să vorbești chiar și engleză, deși asta e limbă internațională. Nu spune nimeni că străinii care vin în România să știe româna, dar nu să își permită să facă atâta tam-tam datorită faptului că noi nu știm limba lor.
„Experimentul” acestui om constă în plimbarea pe la diferite magazine alimentare cu un alt tip cu o cameră de filmat, cerând pâine în maghiară. Primele doamne l-au servit folosind semnele, o domnișoară i-a spus că nu știe maghiara, dar știe engleză, franceză, spaniolă și să închidă camera sau cheamă poliția. O singură doamnă i-a vorbit în ungurește, iar el era nemulțumit că a fost nevoit să meargă până în piață pentru a-și lua pâine. Alte doamne pur și simplu nu știau decât română și nu l-au putut ajuta, alții din nou i-au poftit afară cu camera de filmat repetându-le că nu au voie să filmeze în magazin, iar concluzia finală a acestui individ a fost că românii nu au vrut să-l servească și în acel oraș (despre Cluj este vorba) dacă nu știi româna (~dar ce absurditate~), sau măcar engleza (deși domnișoara spuse de engleză) mori de foame. Deasemenea este deranjat de faptul că a fost dat afară din magazin, deși oamenii ăia se legaseră strict de cameră, folosind cuvinte ca „vă rog”, vorbind foarte calm, neridicând tonul. Tipul chiar își adusese un briceag și era fericit că nu a trebuit să-l folosească, de parcă noi suntem ăia care se ridică cu pretenții în țara lor.

Întrebare: „Cum mama mă-tii să te servească cineva într-un magazin când tu nici nu știi să ceri?” Mi se pare inadmisibil ca la noi în țară să fim OBLIGAȚI să vorbim altă limbă. Am prieteni în Târgul Mureș care deseori se duc la magazin și pur și simplu nu pot să cumpere nimic pentru că vânzătorii nu știu română(sau cel puțin așa susțin) decăt atunci când sunt înjurați pentru că refuză să ne vorbescă limba deși o știu destul de bine.

Dacă atât de nemulțumiți sunt domnii unguri că nu-și aud limba în magazine și pe stradă de ce nu pleacă la ei în țară?  Îi ținem oare noi aici?

Aici este videoclipul…:|

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Ungurii sunt liberi să plece!&8221;

  1. alinabagheera

    Am un prieten care este ungur si am invatat din limba lui in fine.. dar mi-a zis asa ” Sunt unguri, nu prosti, foarte prosti care vor autonomie, ei chiar nu inteleg ca nu se poate… Romania nu e Ungaria!”.Prin urmare nu toti sunt la fel… 🙂

    • Sunt constienta ca nu toti sunt la fel. Niciodata nu as putea sa generalizez, fie ca este vorba de unguri, rromi sau alte natii, insa eu acum ma refeream strict la tipul asta si la restul care se ridica cu astfel de pretentii absurde.
      Ma bucur totusi ca mi se confirma faptul ca sunt si unguri cu capul pe umeri (desi banuiam ca trebuie sa fie si ei pe undeva). 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s