Dorinţa de acceptare

Standard

Enigme majore pentru cei din jur, suntem rezultatele imaginaţiei lor. Involuntar sau nu, dăm impresia că suntem ceea ce nu suntem, ne ascundem în spatele aparenţelor pe care le cream din teama de respingere, sau poate doar din nepăsare pentru că părerea necunoscuţilor nu contează pentru noi.
Datorită faptului că niciodată nu spunem îndeajuns de mult încât să le hrănim nejustificata curiozitate a celor din jur la adresa vieţii noastre, ei îşi iau libertatea de a crea o cu totul altă realitate.  Ajungem fără să vrem în situaţii ireale; devenim protagoniştii unor întâmplări aberante, autorii unor fraze pe care nu le-am spune niciodată şi asta doar pentru că necunoscându-ne şi lăsându-se pradă imaginaţiei şi puterii aparenţelor, oamenii creeaza o altă persoană. Uneori din greşeală, alteori din răutate.
E obositor să ne studiem constant felul de a fi, să ne facem plăcuţi pentru a fi acceptaţi mai uşor uneori de persoane de care nici nu ne pasă.
Din ce în ce mai devreme ne este adus la cunoştinţă termenul de „popularitate”. Încet -încet aspirăm la el cu cât mai multă ardoare. E plăcut să fii plăcut, cu toţii ştim asta, dar oare nu e mai plăcut să fii plăcut TU? TU cel natural, care râde doar la ce i se pare amuzant, TU care îţi selectezi prietenii în funcţie de caracterul lor, nu de cum sunt ei percepuţi de majoritate, nu e oare mai uşor să interacţionezi cu oamenii cu naturaleţe şi nu cu fraze studiate sau auzite în altă parte?
Cu toţii se plâng că nu sunt apreciaţi pentru cine sunt ei cu adevărat. Cum se presupune ca cineva să îi cunoască cu adevărat când undeva în drumul lor spre acceptare s-au pierdut de ei inşişi? Tocmai această dorinţă de a fi acceptat îi face pe oameni să se distanţeze de sinele lor, să-şi dorească să atingă acel închipuit nivel de perfectiune pe care îl văd în cei din jur.

Schimbarea e bună, însă atunci când o faci pentru tine, nu pentru cei din jurul tău!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s