Sunt o maniacă a bunului simţ

Standard

Fac exces de „bună ziua„, de „săru’ mâna„, „mulţumesc ” şi „cu plăcere„. Unele chestii mi-au intrat în reflex, cum ar fi să ţin uşa deschisă persoanelor în vârstă sau celor care au mai multe plase în mână, să ofer locul meu în  autobuz altora. În cazul în care îl refuză, rămân în picioare pentru că mi-e ruşine să stau jos în timp ce dânşii nu deşi au o vârstă înaintată.
Ideea este că lumea nu mai ştie să comporte, şi aici nu mă refer neapărat la atitudinea faţă de celelalte persoane în momentul în care ai contact cu ele, ci în general. M-am săturat ca atunci când merg pe stradă ăla din faţă să îşi scoată chiloţii din fund, cel de lângă mine să-şi verifice timpanul cu degetul mic iar după creieraşul atrofiat prin metoda egipteană, iar băiatul care vine înspre mine să se scarpine cu sete în anumite zone intime. Sunt şi persoane cărora le poţi auzi conversaţiile telefonice de la câţiva metri, pentru că ei vorbesc atât de tare încât cei de pe celălalt trotuar să poată auzi clar ce vorbesc în caz că ar trece un tractor şi ar face prea mult zgomot. Ieri când eram în autogară, o tanti trecută de 50 de ani stătea pe scaun tolănită şi îşi tăia unghiile. Ce recoltă de unghii era pe burta dânsei… Apoi cu degeţelele proaspăt „finisate” începe să se scobească în nas. URÂT!
Este vară, eu înţeleg că e cald. Cald ne e şi nouă, dar totişi nu ne ridicăm tricoul până la gât să ne frecăm puţin pe burtă. Poate asteaptă să iasă duhul, sau poate vor doar să scuture transpiraţia, dar nu e frumos.

În ultimul timp conceptul de bună cerştere e mult prea complex pentru unii.  Adică se cere să se comporte frumos,să scrie corect, să vorbească respectuos. Un simplu om nu poate face toate astea. E absurd!

Vă rugăm frumos, purtaţi boxeri mai largi pentru a ne scuti de imaginea în care ne demonstraţi că vă stâang, cumpăraţi-vă beţişoare de urechi pe care să le folosiţi ACASĂ, iar conversaţiile voastre sunt ALE VOASTRE, nu vrem să le auzim. Nici burta voastră nu ni se pare prea interesantă, sincer. Vă vine să credeţi sau nu, avem şi noi, dar ne place să păstrăm misterul; o ţinem dincolo de tricou! Nu vă recomand să citiţi „Bunele maniere”, asta implică cuvinte şi expresii grele cum ar fi „mestecaţi cu gura închisă”. Nici chiar eu nu vă urăsc atât de tare, dar uitaţi-vă în jur la alte persoane şi poate reuşiţi să învăţaţi şi lucruri bune. Poate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s